Her er nyheder

Dagens klumme fra vort medlem Medic.

Ny vits der cirkulerer i Marsrudkaen i dag

I Ukraine har vi fået en ny is, de kalder Rootin Tootin Putin. Smagen vil tage din frihed fra dig og du behøver ikke engang at spise den. De vil bare presse den ned i halsen på dig.

Den mister naturligvis noget ved oversættelsen, men meningen er vist tydelig nok.

 

Aleksandr Lukasjenko har nu 20 år som præsident.

Det var i 1994 at Belarus valgte deres første og hidtil eneste præsident. Flere hviderussiske medier har prøvet at gøre status over hans regeringstid.

Af de gode ting nævnes: Lav kriminalitet, sikkerheden på gader og veje. Fabrikkerne kører og eksportere. Lav arbejdsløshed. Bedre infrastruktur. Gas til hele landet. Pakke til befolkningen til at erhvere sig egne boligere. Forbedrede sociale tjenester i landdistrikter og mindre byer.

Af dårlige ting nævnes: Stigende gæld. Devalueringer er blevet regelmæssige
Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html
. Hviderusland er på listen over lande, hvor menneskerettighederne krænkes. Forværret politiske forbindelser med Vesten
Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html
. Befolkningtallet er faldende. National kultur og sprog er blevet sat ud af spillet fra offentlighedens side. Alkoholforbruget er vokset. voksende økonomiske og politiske afhængighed af Rusland. Fald af dygtige folk, som i stigende grad søger mod udlandet, grundet højere løn. Ingen politisk modstand. I parlamentet er oppositionen ikke repræsenteret.
Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html

Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html

Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html

Читать полностью:  http://news.tut.by/politics/406559.html

Читать полностью:  http://news.tut.by/society/406397.html

 

Flere sanktioner mod Rusland

For første gang har de 28 EU-lande tirsdag besluttet at indføre en række bredere, økonomiske sanktioner mod Rusland, oplyser EU-diplomater til Ritzau.

Det sker efter nedskydningen af et malaysiske passagerfly over Ukraine for 12 dage siden.

Først og fremmest vil sanktionerne ifølge et udkast set af Financial Times begrænse russiske bankers adgang til det europæiske finansmarked og ramme dele af energisektoren ved at stoppe eksport af rør og udstyr, som landet for eksempel bruger til at bore efter olie med.

Dog vil de ifølge udkastet ikke ramme den russiske gassektor, som flere EU-lande er dybt afhængige af.

Beslutningen blev taget af medlemslandenes EU-ambassadører på et møde i Bruxelles tirsdag.

Sanktionerne vil især ramme banker, som staten ejer over 50 procent af. Også en handelsembargo vil blive indført ved, at EU stopper al eksport af våben på EU's fælles våbenliste, som indeholder alt fra ammunition til krigsfartøjer. Dog vil det kun gælde fremtidige kontrakter.

Der må ifølge udkastet heller ikke sælges udstyr til Rusland, som sælgeren har grund til at tro vil blive brugt militært eller til at fremstille våben med.

EU har indtil nu været tilbageholdende med at indføre de økonomiske sanktioner, som også risikerer at skade EU-landene selv. Især energisektoren er følsom, da mange europæere er afhængige af, at der ikke bliver lukket for den russiske gashane.

 

 

Civile flygter fra voldsomme kampe i Ukraine

Tusindvis af ukrainere er på flugt fra områder, som fortsat kontrolleres af prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

Årsagen er, at de frygter en offensiv fra regeringsstyrkerne. Lørdag bombede ukrainske fly mål ved byen Donetsk og andre områder, der kontrolleres af separatisterne.

Det ukrainske militær hævder, at 500 separatister blev dræbt i forskellige luftangreb i løbet af lørdagen.

Der har de seneste dage igen være voldsomme kampe mellem ukrainske soldater og prorussiske separatister i den østlige del af landet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP minder Donetsk nu om en spøgelsesby. De lokale oprørsmyndigheder hævder, at 70.000 ud af de 900.000 indbyggere, der bor i Donetsk, er flygtet.

 

Også i den anden oprørshøjborg Lugansk knap 150 kilometer længere mod nordøst har indbyggerne iværksat en evakuering ifølge en af seperatistlederne der.

Op til weekenden mistede 23 ukrainske soldater livet i sammenstød i Lugansk-regionen.

Rusland lovede søndag at reagere på, hvad Kreml betegner som en farlig eskalering af volden tæt på landets grænse.

Ifølge myndighederne blev en russisk statsborger dræbt under et luftangreb fra Ukraine, skriver AFP.

Rusland har derfor startet en efterforskning for at undersøge mordet, efter at en granat ramte et beboelsesområde i en lille russisk grænseby, der også hedder Donetsk.

Ukraine benægter dog at have skudt mod russisk territorium og giver prorussiske militante skylden.

 

Seneste nyheder

Her er info

Vejrudsigt

 

-
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

danmark flag                     Velkommen til Danmark

Denne side er fortrinsvis for vores kære vi har fundet mod øst. Her har man mulighed for at danne sig et lille indtryk af vores lille land.

De fleste udlændinge kender Danmark for tre ting: H.C.Andersen, Lego og Carlsberg.

Vi vil på siden prøve at have fokus på de ting som fremhæver vores land. Så siden er også en guide for os danskere, der ønsker at fremvise vores fædreland.

 

denmark map

 

Seværdigheder i Danmark.

In Dania 052 In Dania 111

Mobiltelefon 169 In Dania 098

København er Danmarks hovedstad. Som hovedstad er København fyldt med alt fra seværdigheder til Folketinget hvorfra Danmark styres. Der er mange attraktioner at bruge sin tid på, museer for en enhver interesse, National Museet er altid et besøg værd. Langelinje med den Lille Havfrue, eller hvad med en svømmetur i et af Havnebadene. At komme rundt i København sker nemmest på cykel, men ellers er den kollektive trafik tæt med både busser s-tog og metro. Bilen er en sikker billet til meget ventetid og en god betaling for at parkere, hvis man kan finde en plads til bilen.

Man kan naturligvis tage en rundtur med en sightseeing-bus, men billigere er det at tage den almindelige kollektive trafik, der kommer de samme steder. En havnerundfart er du en ting man ikke må snyde sig selv for.

 

 

In Dania 214 september - December 137

I Odense by finder vi en af Danmarks allerstørste seværdigheder. Digter og forfatter H.C. Andersen fødehjem. Som det ses på billedet til venstre er huset hans fødehjem hvor han voksede op under beskedne vilkår. Huset er i dag en del af H.C. Andersens museet, hvor man på billedet til højre ser selve indgangspartiet, som ligger på den side af bygningen.

Indenfor er museet indrettet helt fantastisk. De oprindelige møbler står i det gamle hus, imens resten af museet er indrettet med historien om hans liv, bibliotek, shop og meget mere.

 

 

In Dania 031 september - December 495

Et af de gratis seværdigheder er at besøge den jyske vestkyst. Især kan det være en kæmpe oplevelse at se Vesterhavet når det blæser rigtig meget. Kyststrækningen er mere end 200 kilometer lang. Rigtig mange steder på kyststrækningen, står de tyske bunkers fra krigens tid stadigvæk. Så her er en rigtig god historie at fortælle. At tyskerne frygtede Englands invasion under krigen.

Billedet til højre er fra Toftum Bjerge. En skøn plet tæt på Struer, med god udsigt over Limfjorden.

 

 

gammelt 032 gammelt 033

Tæt på Nykøbing Mors finder man Jesperhus Blomsterpark. Denne park henvender sig til alle aldersgrupper. Parken er landets smukkeste med tusindvis af blomster, buske, træer med vandfald mm. Som det ses på billederne leger man også med blomsterne. De to billeder er taget i H.C.Andersens haven.

Parken er også en forlystelses park og en zoo afdeling. Der er gode spisemuligheder, både inde og udvendigt. 

 

 

sommer 2010 364 sommer 2010 352

Egeskov slot er beliggende på fyn. Dette sted kan man sagtens bruge en dag på at se. Slottet er delvist åbent, da noget af det er privat, idet familien bor her.
Slottet er Europa's bedst bevaret vandborg og er fra år 1554. Udover slottet som er en stor seværdighed i sig selv. Ja, så indeholder stedet også et veteran museum, et motorcykelmuseum, købmandsmuseum og Falck museum mm. Udenfor er de smukke haver med til at bringe den helt rigtige stemning. 

 

 

 

 

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.