Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Set med kvindens øjne. Gifte sig med en udlænding.

Set med kvindens øjne. Gifte sig med en udlænding. 5 år 14 timer siden #470

  • Belarus
  • Belarus's profilbillede
  • IKKE ONLINE
  • Administrator
  • Indlæg: 257
  • Modtagne Tak: 42
  • Karma: 0
Her i Danmark snakker vi så meget om scrammer når man som mand søger lykken mod øst.
En mand kan muligvis tabe nogle dumme penge i det tilfælde man møder en scrammer.
Men hvor meget tænker man egentlig over, hvor stor en risiko kvinderne tager?

Kvinderne opgiver deres land. Forlader familie og venner, med det ene formål: At blive lykkelig med dig.
Kvindernes bekymring går på om manden har reel hensigter.

Blot for at sætte et fokus på situationen fra kvindens synspunkt, har jeg lavet denne post med hjælp fra nogen, som ser det fra kvindes side i Hviderusland. Men det kunne ligeså godt være kvinder fra Ukraine eller Rusland.- Det hele startede med arbejdet på området for bekæmpelse af menneskehandel i 2002. Initiativet kom fra et par kvinder, som så behovet for et sådant arbejde, da problemet på det tidspunkt var akut og presserende. I 2006 var der masser af klager i forbindelse med menneskehandel, men de sidste par år har situationen ændret sig. Nu er arbejdet mere domineret af at være forebyggende: Folk er mere interesseret i, hvordan man beskytter sig selv, når man vælger at gifte sig med en udlænding, og bosætte sig i et fremmed land. Folk søger i stigende grad råd om beskæftigelses muligheder i det land de kommer til. Hvordan er uddannelses mulighederne mm.

I Hviderusland tilbyder man kvinderne et 45 timers kursus, hvor man lærer at undgå fælder ved at gifte sig med en udlænding. Dette kursus er velbesøgt, da myndighederne gang på gang opfordrer kvinderne til at være forsigtige.

Hvilke lande er de mest almindelige hviderussere flytter til efter ægteskab med en udlænding?
En analyse viser at i Europa, er Italien og Frankrig og Tyskland de tre lande de fleste hviderussiske kvinder foretrækker. Men igennem de senere år er der blevet flere og flere ægteskaber med mænd fra de arabiske lande. Tyrkiet og Rusland er også foretrukne.

- Hvilke lande er potentielt farlige for de piger de kommer til, for at blive gift?
- Det er svært at tildele et land et sådan titel. Sikkerhed i ægteskabet kan ikke garanteres, selv hvis de er gift med en landsmand. På grundlag af de henvendelser vi får, kan man sige, at komplekse situationer opstår i ethvert land. En anden ting er, at kvinder i de østlige/arabiske stater, har sværere ved at forsvare deres rettigheder, som lovgivningen er i landene. Mange af f.eks de arabiske lande har kvinderne ingen rettigheder overhovedet, hvilket kan gøre kommende problemer større. Desværre tænker en kvinde ikke altid over de mulige ubehagelige konsekvenser, forskellighed i traditioner og kultur, en helt anden mentalitet.
For at undgå potentielle konflikter og skuffelser, er det vigtigt grundigt at undersøge alle normer for adfærd i et givet land, og grundlaget for det ægteskabelige lov, som ofte er meget forskellig fra den belarussiske.

- Lav en ægtepagt inden indgåelse af ægteskab
- En ægtepagt er vigtigste dokument for at identificere kvinders status i familien, rettigheder og ansvar. I ægtepagten skal indgå betingelserne for skilsmisse og deling af fælles ejendom. Vi anbefaler også, at underskrive en aftale om børn og underholdsbidrag i ægtepagten.

- Børn er formentlig det mest følsomme spørgsmål i en skilsmisse med en udlænding?
- Ved ægteskab, tænker kvinden sjældent på skilsmisse. Men når det kommer til ønsket om at afslutte det ægteskabelige forhold, har mange det svært ved at forstå, hvorfor det ikke er så enkelt at sikre, at børnene fortsat er med sin mor. Endnu sværere - at tage børnene hjem, på grund af lovene i rigtig mange lande ikke tillader det, hvis ikke den anden forældre samtykker om flytningen. Denne lov gælder i de fleste vestlige lande. Men som hovedregel får kvinderne lov til at opholde sig i landet, eftersom man har fået et barn sammen en mand som er statsborger i det pågældende land. Med hensyn til de arabiske lande, skal man være endnu mere på vagt. Går man fra hinanden har den belarussiske kvinde ingen rettigheder. Hun har ingen steder at gå hen for hjælp. Hun er bogstaveligt talt i en magtesløs position i dette østlige/arabiske land. Alt, hvad hun kunne gøre - er at vende hjem, men uden hendes barn.
Så alt dette er bedre at tænke på forhånd, hvor man yderligere kan udforske de lokale traditioner, kultur og lovgivning for at beskytte sig mod uventede skuffelser, men også, hvordan man kan forsvare sine rettigheder. Når man gifter sig med en udlænding, skal man virkelig kende den person, og leve sammen med ham i lang tid, før man beslutter at få børn.

Det anbefales at tænke over i hvilket land ægteskabet indgås. Hvis ægteskabet skal indgås i Belarus, vil det uden tvivl være nemmeste for den belarussiske brud, men det vil også være meget mere praktisk: Man behøver ikke at indsamle en enorm mængde dokumenter, legalisere dem, ansøge om visum bruden - alt dette bliver man tvunget til i udlandet. Det er ligeledes ingen hemmelighed, at ethvert land beskytter de lovlige rettigheder, især for dets borgere. Husk, at hvis ægteskabet bliver indgået i Hviderusland, vil din mand blive betragtet som ugift i hans hjemland. Derfor vil han ønske at få ægteskabet legaliseret i hans land. Omvendt, bliver når et ægteskab indgået i et andet land end det hviderussiske, bør man også legalisere jeres ægteskab i Hviderusland.

- Hvilke oplysninger skal indhentes fra den kommende ægtefælle, før dit ægteskab?
- Vores vigtigste råd er at finde de bedste dokumenter. Kontroller detaljerne i passet, om det han siger om sig selv passer med det han siger. Se på billeder med ham på sociale netværk. Bed ham om at sende så mange billeder af hans familie og venner som muligt. Et møde med hans forældre betyder han har alvorlige hensigter. Man må endelig ikke at gifte sig med det samme. Kvinden skal før ægteskabet besøge det land de vil komme til at bo i fremtiden. Efter at have besøgt manden og landet, skal hun forlade det, og tage tilbage til Hviderusland. Herefter skal kommunikationen fortsætte, og hvis man opretholder forbindelsen til hinanden, kan man overveje at gifte sig.

- Hvilke hindringer er der på vejen til et lykkeligt ægteskab med en udlænding?
- Den mest markante - er kulturchok. Og det er ikke alle der kan klare det. I et fremmed land, er mange kvinder er bange for at gå ud uden sin mand. Hun føler sig fortabt og hjælpeløs, oplever hjemve og og savner sin familie. Derfor er det meget vigtigt ved ankomsten i et fremmed land - ikke lukke fra af for alt nyt, men langsomt begynde at lære kulturen i det land de kommer til. Man kan starte med et sprogkursus, begynde at møde folk, få sig en eller to venner, for ikke at bruge tid alene med sin mand. Socialisering er meget vigtigt for den interne stabilitet og tillid. Mange kvinder lever med rosenrøde håb om et eventyrliv i udlandet. En drøm om endeløs shopping mm. Disse drømme er oftest sat i hovedet af deres kommende mand som for at imponere dem. For at undgå konflikter på grund af urealistiske forventninger, kan man bede om at disse gyldne løfter indgår i en kommende ægtepagt.

- Hvordan kan man genkende de tidlige stadier af en tyran?
- Meget ofte starter det hele med små ting. Man forsøger at få kontrol over en kvinde, ved at sætte begrænsninger for hende. Hun skal begrunde hendes handlinger. Ofte er problemet jalousi. Der er ingen grænser for, hvordan denne form for adfærd, kan eskalere til vold i hjemmet.

- Hvordan skal man opføre sig i en situation med fuldstændig afhængighed af manden? Hvad skal man gøre for at komme ud af husarbejde og vende hjem?
- Vi fortæller kvinderne, at der er altid en vej ud. Klassisk anbefales vi i tilfælde af vold af manden, at man ringer til politiet. Mange lande har særlige krisecentre for kvinder, hvor kvindelige ofre for vold i hjemmet, kan få midlertidige bolig. Her findes special personale der kan hjælpe til med skilsmisse processen. Ligeledes vil disse krisecentre kontakte ambassaden i Republikken Hviderusland for hjælp. Meget ofte kan en kvinde ikke opretholde relationer med forældre og pårørende i Belarus, da de var imod hende og hendes ægteskab med en udlænding. Det er ikke de bedste omstændigheder, fordi alle har brug for støtte og opbakning. Hvis en kvinde frygter for sit liv, anbefaler vi, at hun altid har en lille pose i en bekvem beliggenhed med meget nødvendige ting, dokumenter og hvis muligt en lille mængde af penge. Der kunne opstå en situation med stor fare. Hvis situationen er kritisk, er hun nødt til at komme væk. Så kan hun hurtigt tage denne pose og komme væk. Det vigtigste - det er ens eget liv.

- Er ambassaden villig til hjælpe kvinden økonomisk?
- Nej, det er de ikke. De kan hjælpe til med at købe en billet, hvis pengene er overført til en konto af slægtninge. I nogle situationer, hvor kvinder ikke har nogen der kan hjælpe med bistand, findes der en række organisationer, der vil hjælpe kvinder, der befinder sig i en vanskelig situation. De vil indsamle det nødvendige beløb for en returbillet.
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Sidste redigering: 5 år 13 timer siden af Belarus.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.125 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.