Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Fælleseje / Fuldstændig særeje

Fælleseje / Fuldstændig særeje 5 år 2 måneder siden #32

 • Belarus
 • Belarus's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Administrator
 • Indlæg: 257
 • Modtagne Tak: 42
 • Karma: 0
Hej Alle.

Forhåbentlig får vi lavet en god tråd til vejledning om fælleseje/særeje.

De fleste af os kan nok godt blive enige om, at når man finder sig en ægtefælle fra udlandet, gør reglerne i Danmark sådan, at folk gifter sig meget hurtigt, for så derefter at indgive ansøgning om familiesammen føring.
Man er gensidig forelsket, og i den fase af et forhold gør, at man ikke ser hinandens fejl.
Indtil ægteskabet bliver fuldbragt, har man måske besøgt sin bedre halvdel i hendes hjemland et par gange, og hun har måske været i Danmark en gang eller to.
Det store spørgsmål. Er det så nok kendskab til hinanden uden at skulle tage sine forholdsregler, f.eks igennem fuldstændig særeje?
Svaret er selvfølgelig op til hver enkelt.
Jeg er uddannet kordegn. Det vil sige at jeg registrere folk i forbindelse med dåb, konfirmation, vielser, begravelser og navneændringer. Jeg ved derfor en del om, at mange ægteskaber ikke holder.
Lad mig bare sige det kort. Rigtig mange mennesker i Danmark oplever at leve i nogle forskellige parforhold. Man håber hver gang, at det bliver til døden jer skiller, men i mange tilfælde sker det desværre ikke. Et gennemsnits ægteskab holder i Danmark 11 år.
Det gør ondt på alle partnere når skilsmissen står for døren. De store tabere er altid børnene. Men det økonomiske er i mange tilfælde også et kæmpe problem.
I langt de flestes tilfælde i Danmark vælger folk at gifte sig uden videre. Det vil sige, at man får fælleseje. I tilfælde af skilsmisse, skal hus, bil, båd, opsparing og gæld deles imellem partnerne.
Er det så et problem vil nogen spørge?

Svaret er både ja, og nej.

I de tilfælde hvor man er gået ind i ægteskabet på lige vilkår er det ikke et problem. Man har medbragt værdier til forholdet af samme grad. Derfor kan man sagtens have fælleseje. Man ejede stort set det samme da man blev gift, og skal man skilles, deler man værdierne igen.

I de tilfælde hvor man er gået ind i ægteskabet på forskellige vilkår, altså den ene mere rig end den anden, kan man overveje at oprette et fuldstændigt særeje. Det sikre, at ved en eventuelt skilsmisse at den økonomiske bedre stillet person, ikke skal dele sin formue 50/50. Altså at man tage de ting med sig ud af ægteskabet, som man indbragte.

Jeg kender en advokat som udtaler.
Modstanderne af fuldstændig særeje, er som regel den part i forholdet der ejer mindst. Han har oplevet at et par som ønskede at blive gift, havde henvendt sig til ham for at få oprettet fuldstændig særeje. Initativet til at opsøge en advokat, kommer altid fra den part der ejer mest.
På hans kontor har han op til flere gange oplevet, at alle papirer var lavet, og det eneste der manglede, var deres begges underskrift.
Så kommer talen nogen gange fra den svage økonomisk stillede, ”Skat, hvorfor skal vi det her? Elsker du mig ikke nok? Tror du vores ægteskab går i stykker? Det er da os to for altid”.
Og så oplever han nogen gange, at de rejser sig op. Går ud af døren, og har ikke skrevet under.

For mig at se er der ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det må være op til hver enkelt, at afgøre med sig selv, hvad er rigtigt at gøre.

Jeg kan dog godt forstå hvis disse tanker om fuldstændig særeje er større på et forum som RUBIN-FORUM, hvor man som regel gifter sig efter at have kendt hinanden i meget kort tid.
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Sidste redigering: 5 år 1 måned siden af Belarus.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Fælleseje / Fuldstændig særeje 5 år 2 måneder siden #33

 • Belarus
 • Belarus's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Administrator
 • Indlæg: 257
 • Modtagne Tak: 42
 • Karma: 0
Hej igen.

Vi har endnu ikke haft en post om, at en person her på RUBIN-FORUM har oprettet fuldstændig særeje.
Personlig tror jeg, at det er med en vis frygt for, at man bliver stemplet som egoistisk, som om at man ikke stoler på sin bedre halvdel. Derfor vil jeg lægge ud.

I vores tilfælde oprettede vi fuldstændig særeje. Ligesom mange andre her på www.rubin-forum.dk fandt vi hinanden over internettet. Jeg besøgte hendes hjemland to gange, og hun besøgte mig i Danmark.
På grund af reglerne i Danmark, var den eneste mulighed for at kunne leve sammen, at blive gift.
Vi vidste begge to godt, at vi var nyforelsket, og at vi ikke kendte hinanden så godt. Så det var en chance vi begge to tog dengang.
Jeg er rimelig godt polstret økonomisk, hvorimod min hustru ikke havde så meget.
Da jeg har været gift en gang før ved jeg, at når man bliver gift er alt rosenrødt, hvorimod når man skal fra hinanden gælder det om at få mest muligt ud af det. I mit første ægteskab havde vi ud over det økonomiske også en lang retssag om vores søn, hvem der skulle have bopælen over ham, men det er en anden sag.

Derfor forelagde jeg min bekymring om økonomien over for min kommende hustru, at vi havde kendt hinanden så kort, og at hvis vi en dag skulle skilles, sagde den danske lovgivning, at hvis der intet var skrevet, var hun garanteret halvdelen af alle midler i boet.
Hun reagerede selvfølgelig på det, og vi fik en lang snak omkring det. Ligesom Tokuun skriver, at i Ukraine tager man den del med sig, som man bragte ind i ægteskabet. Den samme lov gælder i Belarus. Derfor kunne hun godt se problemet, når reglerne i Danmark nu er som de er.
Men som Figaro skriver: ” Jeg hylder nu også tanken om, at de fruer, kærester og piger der kommer udefra, jo har opgivet alt, for at blive sammenført med sin kærlighed, dette må alt andet lige også have en værdi, såfremt der oprettes et fuldstændigt særeje.
Sådan tænkte jeg også. Hvilket gjorde, at ud over at oprette fuldstændig særeje, ligeledes blev der oprettet et dokument, som sikre min hustru en pæn sum penge ved en eventuel skilsmisse.
Vi lever altså på samme måde som alle mulige andre. Vi ved, at der er lavet fuldstændig særeje, plus et andet dokument. Vi snakker aldrig om det.
For hvorfor skulle vi det. Det er ikke aktuelt. Vi elsker hinanden. Og har det godt sammen.


Dette er altså en løsning, for dem på RUBIN-FORUM som har bekymringer over hurtigt ægteskab. Det har intet at gøre med, at man ikke elsker sin bedre halvdel. For det gør man.To vigtige ting fra advokaten.

1. Når man har oprettet fuldstændig særeje, er det meget vigtigt at tænke på, at få lavet et testamente. I tilfælde af min død, opnår hustruen at få en tvangsarv på 12½ % af den samlede formue. De resterende 87½ % skal deles ligeligt imellem børnene. Derfor kan man sikre sin hustru en anderledes fordeling i tilfælde af død.
Jeg har selvfølgelig oprettet testamente. Min hustru skal ikke stå med skægget i postkassen.


2. Et fuldstændigt særeje skal skrives og oversættes til det sprog ens hustru stammer fra. For få år siden oversatte man som regel det fuldstændige særeje til engelsk (et sprog de fleste forstår). Men det er ikke længere nok.
Min advokat fortalte mig en sand historie fra København. En mand var gift med en russisk kvinde. Ægteskabet kunne ikke holde, og de skulle derfor skilles. Den russiske kvinde anlagde sag i retten med krav om halvdelen af mandens midler, idet at hun i sin tid skrev under på et dokument om fuldstændig særeje oversat til engelsk. Hun påstod nu, at hun ikke beherskede det engelske sprog, så hun derfor ikke havde forstået, hvad hun havde skrevet under på. Den russiske kvinde vandt sagen, og manden måtte betale halvdelen af sin formue. Sagen blev omtalt at den ville blive principiel for lignende sager fremover.
Derfor forlanger alle advokater nu, at alle sager om fuldstændig særeje skal oversættes til ægtefællens national sprog. I dette her tilfælde, skulle papirerne have været oversat til russisk.

Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Sidste redigering: 5 år 1 måned siden af Belarus.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.115 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.