Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Undervisning i Danmark

Undervisning i Danmark 5 år 2 måneder siden #35

  • Belarus
  • Belarus's profilbillede
  • IKKE ONLINE
  • Administrator
  • Indlæg: 257
  • Modtagne Tak: 42
  • Karma: 0
Hej allesammen.

Jeg ved at rigtig mange på dette forum er her med henblik på at finde en kæreste fra Rusland, Belarus eller Ukraine.

Vi har mange gode spørgsmål, vedr. rejser, visum, besøg, ægteskab mm.

Men jeg synes vi mangler at få belyst en vigtig ting.

Når i har fået familiesammenføring med jeres koner i Danmark. Hvad så?

Efter at have fået cpr.nr, sygesikringskort mm, skal jeres koner, som loven foreskriver, gå på sprogskoler.
Det er en rigtig god ting. Staten giver personer 3 år til at gå igennem uddannelsesforløbet. Herunder beskrives hvordan:


Undervisningsmodellen

Beskrivelse af danskuddannelserne:
Danskuddannelse 1
Danskuddannelse 1 er tilrettelagt for kursister, som ikke kan læse og skrive på deres modersmål, samt latinske analfabeter, som ikke behersker et europæisk skriftsystem.
Uddannelsen lægger især vægt på mundtlig dansk, så kursisterne kan begå sig i hverdagens almindelige situationer. Kursisterne lærer også at læse og skrive enkle tekster på dansk samt får viden om arbejdsmarkedet og det nære samfund. Måler for uddannelsen er, at kursisterne kan varetage et ufaglært job og virke aktivt som borgere i Danmark.


Danskuddannelse 2
Danskuddannelse 2 er tilrettelagt for kursister, som har en kort skole- og uddannelsesbaggrund fra hjemlandet.
Kursisterne lærer at forstå, tale og læse dansk, så de kan klare sig i hverdagen og på arbejdspladsen. Der lægges vægt på at lytte og (sam)tale.
Kursisterne skal også kunne skrive enkelte tekster.
Målet for uddannelsen er, at kursisterne skal kunne få et job og fungere aktivt som borgere i det danske samfund. Desuden skal undervisningen kvalificere kursisterne til at deltage i kompetencegivende AMU-kurser eller anden faglig efteruddannelse sammen med danske kolleger. De skal også kunne deltage i sosu-uddannelserne (grundlæggende social- og sundhedsuddannelser) eller andre kompetencegivende erhvervsuddannelser, evt. med støtte i form af supplerende danskundervisning under uddannelsen.

Danskuddannelse 3
Danskuddannelse 3 er tilrettelagt for kursister, som har en mellemlang eller lang skole- og uddannelsesbaggrund. Det kan fx være en erhvervsuddannelse, en gymnasieuddannelse eller en videregående uddannelse.
Tempoet og niveauet er noget højere end på Danskuddannelse 2. Kursisterne lærer at perspektivere problemstillinger og inddrage generel kulturel, historisk og samfundsmæssig viden. De nuancerer deres talte og skrevne sprog, så de kan argumentere for personlige holdninger og synspunkter på dansk.
Målet for uddannelsen er, at kursisterne skal kunne få et job eller tage fortsat uddannelse samt at kunne fungere aktivt som borger i det danske samfund.

Efter dansk uddannelse 3, med et gennemsnit på 7, ifølge den nye karakterskala, kan man blive optaget på modul 6. Denne modul er dog frivillig, men åbner døren for videregående uddannelser. Denne modul afsluttes med studieprøven.
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Sidste redigering: 5 år 2 måneder siden af Belarus.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.172 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.