Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Sevastopol på Krim

Sevastopol på Krim 4 år 10 måneder siden #650

  • Belarus
  • Belarus's profilbillede
  • IKKE ONLINE
  • Administrator
  • Indlæg: 257
  • Modtagne Tak: 42
  • Karma: 0
Sevastopol er en by beliggende på den sydvestlige spids af Krim halvøen i den aller sydligste del af Ukraine. Ud til Sortehavet. Indbyggertallet er på 352000.

Den unikke geografiske placering og besejlingsforholdene af byens havn, gør Sevastopol til en strategisk vigtig maritim punkt.
Byen var tidligere hjemsted for den Sovjetiske flådebase. Nu hjemsted for den Ukrainske flådebase og Russiske flådebase. Hovedkvarteret for både den ukrainske flådebase og Ruslands Sortehavsflåde er beliggende i byen. Dette kan virke meget mærkeligt at Rusland har deres hovedkvarter i Ukraine.
Men netop Sevastopol vigtige placering gør, at Rusland gerne vil fortsætte deres arrangement i byen. Den 21 oktober 2010 genforhandlede Rusland og Ukraine aftalen. Rusland kan fortsætte med deres Sortehavsflåde og hovedkvarter. Til gengæld modtager Ukraine billigt gas fra Rusland. Aftalen løber frem til 2042.

Dette var den beskrivelse jeg gav af byen dengang jeg lavede websiden om Ukraine. I dag ser tingene jo noget anderledes ud. Rusland har annekteret hele Krim, og de fælles ting man oplevede i byen imellem Ukraine og Rusland, er efter al sandsynlighed væk for evigt.

DSCN0763.jpg

Fleet day er en årlig begivenhed der finder sted hvert år den sidste weekend i juli. Det er en slags festival, hvor byen fejrer de to flådebaser. En masse materiel bliver fremvist. Der finder et stort show sted, hvor man skyder med løst krudt. Det vigtigste men nok også det smukkeste er det venskabs skib der bærer det russiske og ukrainske flag side om side. Dette er en kæmpe stor turist attraktion. Pontonbroen er pyntet. Det var på grund af præsident besøg.
På grund af den store militær betydning Sevastopol har. Er mange af byens gader opkaldt efter russiske og sovjetiske militære helte. I byen findes hundredevis af monumenter og mindeplader der minder en om Sevastopol fortid.
ukraine_1426.jpg

Fleetday blev som det plejer afholdt den sidste weekend i juli i år. Men dette år naturligvis uden venskabsskibet, og på grund af omstændighederne, helt uden Ukraine.


IMG_0052.jpg

På billedet ses byens vartegn. Krim har altid haft en vigtig placering. Af samme årsag har en del slag fundet sted.Krim krigen 1853-1856 havde Rusland på den ene side og England/Frankrig/Tyrkiet på den anden side. Det meste af krigen fandt sted på Krimhalvøen. Rusland ønskede større indflydelse i Balkanområdet, og sikre sige en passage fra Sortehavet til Middelhavet.
Hovedslaget fandt sted omkring den russisske flådebase i Sevastopol. Krigen sluttede med russernes nederlag d. 11 september 1855.

I dag er det en helt anden krig der finder sted. Sevastopol er ligesom hele det øvrige Krim kommet i et kæmpe økonomisk uføre. Den lovede støtte fra Rusland, er udskudt. Og øens vigtigste indtægt, turisterne er udeblevet i stor stil.

369.jpg

I Sevastopol er en af ​​de få tilbageværende panorama museer i verden.
Panorama museumet er bygget af arkitekt O. Enberg og W. Feldman, og er placeret på det største mindesmærke i Sevastopol.
Dette er stedet hvor i efteråret 1854 den 4. bastion blev bygget på en bakke. Den store russiske forfatter Leo Tolstoy skrev sin berømte bog "Sevastopol Stories", som et litterært monument og hyldest til forsvarerne af byen.
50 år efter krigen, den 14 maj 1905 åbnede panorama museumet en af ​​de tre panoramaer billeder malet af den russiske maler Franz Roubaud. Maleriet viser 1 dag af de 349 dage af belejring og forsvar, nemlig stormangreb af bakken Malakov den 6. juni 1855. Maleriet er 115 meter lang, 14 meter høj og dækker et areal på 1610 kvadratmeter. Under Anden Verdenskrig blev bygningen alvorligt beskadiget. Hovedparten af ​​lærredet gemmes og placeres uden for byen. Efter krigen blev museet restaureret. Den restaurerede maleri blev udstillet igen den 17. oktober 1954, da 100-året for forsvaret blev fejret.

Til sidst skal vi se et pragtfuldt sted fra Sevastopol. Her er smuk udsigt og vidunderlig badestrand
Uanset krisen, kan ingen fjerne denne natur

41921177.jpg
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Sidste redigering: 4 år 10 måneder siden af Belarus.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.138 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.