Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Flaget i Hviderusland

Flaget i Hviderusland 5 år 2 måneder siden #10

  • Belarus
  • Belarus's profilbillede
  • IKKE ONLINE
  • Administrator
  • Indlæg: 257
  • Modtagne Tak: 42
  • Karma: 0
Hvideruslands flag blev vedtaget den 7. juni 1995 som en følge af en folkeafstemning måneden før. Flaget erstattede det flag, som blev brugt før Sovjetunionen s stiftelse i 1919, og efter unionens opløsning i 1991. Feltet ved stangsiden af flagdugen forestiller et typisk mønster som benyttes i hviderussisk folkekunst, ikke mindst i vævet tøj. Det er holdt i farverne hvid og rød, som traditionelt har vært de hviderussiske farver.

Flaget er i dag en modificeret variant af flaget som symboliserede Hviderusland i Sovjetunionen og som blev brugt fra 1951 til selvstændigheden i 1991. Modifikationen består hovedsageligt i, at symbolet for sovjetkommunismen, korslagt hammer og segl med stjerne over, er fjernet. I perioden fra unionen i 1919 til 1951 havde Hviderusland en række forskellige flag efter sovjetisk mønster.

Det gamle hviderussiske flag fra 1918-1919, samt igen fra 1991-1995 bliver af en belarussiske befolkning betragtet som flaget.
Demokratiske og nationalistiske grupperinger bruger forsat nationalflaget fra 1991, til trods for, at det blev forbudt af præsident Aleksandr Lukasjenkos regering. Blandt andet bliver flaget brugt i demonstrationer mod regeringen og af den hviderussiske diaspora. Neutrale udenlandske observatører har sagt, at folkeafstemningen, som ledte til det nuværende flag, ikke opfyldte demokratiske mindstekrav.
Hvis en dag det lykkes oppositionen at komme til magten, vil det gamle nationalflag med de tre vandrette striber (hvid, rød, hvid) vende tilbage.
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.116 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.