Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig
Generelt på Rubin-forum

EMNE: Lidt omkring mine personlige tanker

Lidt omkring mine personlige tanker 5 år 1 måned siden #130

 • Medic
 • Medic's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Guld bruger
 • Happily married to a wonderful Ukrainian woman
 • Indlæg: 213
 • Modtagne Tak: 64
 • Karma: 4
Lad mig først sige at jeg bor i Ukraine og derfor naturligvis er for Ukraine, men jeg forsøger faktisk altid at være objektiv og er absolut ikke blind for, at propagandaen kører for fuld kraft fra begge sider herovre. Men dels har jeg min daglige gang på Universitetet her og dels har vi jo familie og vennekreds her, så mange af mine tanker udspringer jo af diskussioner og snak med ganske almindelige mennesker her.

1. Krim

Først af alt så forstår jeg slet ikke, at Krim/Putin valgte at lave Krims løsrivelse på den måde som de gjorde. Hvorfor ikke?

a. Hvis de havde afholdt et fuldstændigt lovligt referendum og havde fulgt den Ukrainske grundlov i dette, samt at de havde lavet en totalt gennemkontrolleret afstemning, er jeg ganske overbevist om, at resultatet var blevet det samme. Da Stalin deporterede Tartarerne fra Krim, fyldte han jo op med russere, og efter Sovjets sammenbrud, er der kommet mange flere - bl.a. mange pensionister fra den russiske hær. Så på Krim var der inden afstemningen vurderet at være omkring 59 % etniske russere. Så hvorfor lave et fingeret valg, hvor jeg er ganske overbevist om, at stemmerne var afgjort på forhånd. Alene deres egne oplysninger om at 59 % af befolkningen (heri medregnet døde og babyer) havde afgivet 68 % ja-stemmer er jo en vits.

b. Havde de valgt at følge loven, havde der slet ikke været alle de problemer omkring Krim/Rusland som vi ser i dag. Hvem kan underkende et legalt og lovligt gennemført valg og et lovligt ønske fra et legalt flertal om tilslutning til Rusland?

Noget af det mere morsomme er, at de under polemikken op til referendum snakkede meget om den ulovlige – ikke valgte – regering i Kiev. Mig bekendt er den daværende/nuværende regering på Krim slet ikke valgt, men udpegede sig selv før referendum.

En anden lidt morsom detalje, er at hver gang Putin drejer på GazProm prisen til Ukraine, er han selv med til direkte at betale prisstigningerne. Hvordan? Putin betaler jo nu alle pensioner og lønninger til funktionærer og offentlige ansatte. Krim modtager gas, vand og elektricitet fra Ukraine og betaler for dette til Ukraine. Så hver gang prisen stiger i Ukraine stiger den også på Krim.

Nu ser vi så til hverdag små klip fra Krim, hvor det er helt afgjort at krisen kradser. Krim har jo i rigtigt mange år haft sin primære indkomst fra turisme. Og som bekendt er ikke mange mennesker herovre, fremtidsorienteret, så der ligger ikke de store opsparinger til dårlige tider blandt almindelige mennesker. Turistsæsonen på Krim i år og formodentlig også fremover – er død. Nu er meget af det i ser i Ukrainsk Tv naturligvis præget af propaganda, men de interview de viser, hvor lokale beboere bliver interviewet på en tom strandpromenade viser jo situationen. Og at alle råvarer er halveret i pris? Jamen de har jo produceret dem til restauranter og hoteller i en god turistsæson, så nu skal de bare af med dem. Og det er begrænset hvor meget den russiske hær på Krim vil betale for råvarerne. Så mange af de almindelige mennesker på Krim, overvejer nu, hvordan de skal forsørge deres familie til vinter.

Fremtiden

Tjah. Måske vil de russiske oligarger vende tilbage, men Putin har jo offentligt erklæret at han ”gerne ser” at de tager til hans milliardprojekt Suchi. Han har så lovet Krim at sende dem ”lav-indkomst turister”, men de har vist ikke hørt om det. Så har han lovet at bygge russiske olietankere i Sevastopol. Men……….man behøver blot at se på, hvordan udviklingen og fremdriften har været i de andre områder Putin har indtaget i armenien, georgien og azzarbadjan. Der sker ingen ting. Alt er gået i stå.

Udenlandske turister. Ja – måske, men i begrænset antal. Hvilke normale turister gider søge og betale visum til rusland, hvilket for de fleste vil betyde en meromkostning på ca. 1000 kr. per person, for at få lov til at tage på ferie på Krim. Europæerne er nok for det meste for magelige til dette. Og hvor mange tager på ferie til et sted, hvor bevæbnede soldater render rundt overalt og al ens bagage bliver gennemrodet ved ankomst og afgang. Samtlige ikke-russiske krydstogts skibe i området, udelader nu Krim som destination. Samtidig anløber mange udenlandske handelsskibe ikke mere Sevastopol.

Og en anden ting er, at mange af de studerende på Krims Universiteter har valgt at tage til Ukraine og afslutte deres uddannelse, helt op til 2000 har jeg hørt. På vore Universiteter her i byen har vi modtaget 140 studerende fra Krim. De var jo i gang med en Ukrainsk uddannelse, og ønsker ikke at få Russiske eksamenspapirer.

Så i min begrænsede verden, har Krim ”stemt” sig selv direkte i en økonomisk afgrund.

Så hvorfor?

1. Personligt er jeg af den overbevisning, at Putin er – som han selv har sagt – i gange med at genoprette Ruslands Geo-politiske indflydelse – læs – genopbygge Sovjetunionen. Han er jo Oberst i KGB og er opvokset i Sovjet systemet.

2. Der kan også ligge lidt paranoide tanker i Krim affæren. Ved at tage Krim, har han sikret sig, at selv om Ukraine engang i fremtiden skulle blive medlem af NATO, har han Krim som buffer zone imellem NATO og Rusland. Derfor er han også interesseret i Odessa området og er meget ihærdig der lige nu.

3. Min personlige overbevisning er også, at Putin har forregnet sig. Han havde på ingen måde forudset at resten af verden ville reagere så voldsomt som de har gjort og da slet ikke at de ville ramme ham på økonomien. Han har simpelthen følt sig totalt sikker med sin levering af råstoffer og gas og slet ikke medregnet konsekvenserne. Måske lidt bla bla bla fra NATO og USA, men f.eks. at Ruslands offentlige kreditværdighed nu er nedvurderet til BBB- (sidste stop før banan-republik) og at udenlandske investorer alene i 1. kvartal har trukket 51 billiarder US$ ud af Rusland, er et faktum der gør ondt.

4. Så er der den sidste vinkling på Krim affæren. Nu ved jeg godt at dette afsnit vil lyde vanvittigt i Danske ører, men ikke desto mindre er situationen ofte sådanne herovre. Der kan i hele Krim affæren sagtens have været et yderligere element, nemlig at de Russiske oligarger ville af med de Ukrainske oligarger, så de kunne sætte sig i besiddelse af deres ejendomme og virksomheder på Krim. Dette tricks med at sætte en modstander ud af spillet for at overtage hans værdier, er meget normalt herovre på mange områder, men det vil jeg komme ind på en anden gang.

And i am sorry Mike, This is in Danish...Smile
Sidste redigering: 5 år 1 måned siden af Medic.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Følgende bruger(e) har sagt tak: Parsifal25, AkMike

Lidt omkring mine personlige tanker 5 år 1 måned siden #131

 • Parsifal25
 • Parsifal25's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Ny i forum
 • Indlæg: 17
 • Modtagne Tak: 7
 • Karma: 0
Hej Medic,

Virkelig god post!!!
Jeg kan knap nok vente med at læse fortsættelsen!

Parsifal
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Lidt omkring mine personlige tanker 5 år 1 måned siden #138

 • AkMike
 • AkMike's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Senior bruger
 • Indlæg: 66
 • Modtagne Tak: 14
 • Karma: 0
Sorry Medic, But it's in English.. ;)Shocking! What has the world become when the Russians lie?

05.05.14 | Halya Coynash


Far-right Catalonian politician Enrique Ravello was among other representatives of far-right and neo-Nazi parties invited to observe the so-called "referendum"

Vladimir Putin?s own Council on the Development of Civil Society and Human Rights has confirmed that the turnout for the so-called ?referendum? on the Crimea?s status was much lower than reported, and the results also far less overwhelmingly in favour of joining Russia. The same results have been reported from other sources, however this report can hardly be dismissed as seditious US propaganda. The confirmation that Russia used falsified figures to justify the annexation comes on the eve of other supposed ?referendums? planned for two east Ukrainian oblasts.

The report finds that while the overwhelming majority of residents of Sevastopol voted for joining Russian (turnout of 50-80%), the turnout for all of Crimea was from 30-50% and only 50-60% of those voted for joining Russia.

The authors also noted that Crimean residents voted less for joining Russia, than for what they called an end to corrupt lawlessness and thieving rule of people brought in from Donetsk (where Viktor Yanukovych and most of his people were from). It was only in Sevastopol, they say, that people genuinely voted for joining Russia. They add that the fear of ?illegal armed formations? was higher in Sevastopol than in other regions of Crimea.

The comment is of interest given that the so-called referendum was held with the Crimea swarming with Russian soldiers in uniform without insignia and so-called ?Crimean self-defence? vigilantes. Presumably what was referred to were the armed formations which Russian television channels claim have been let loose by EuroMaidan and the new authorities in Kyiv. It is perhaps significant that the turnout was not higher given that the puppet government installed at gunpoint on Feb 27 made a point of closing Ukrainian media and installing precisely those channels which relentlessly push the idea that Kyiv is ?fascist? and a threat to all Russian-speakers and ethnic Russians.

The official figures claim that the turnout for the Crimea was 83.1% with 96.77% in favour of the Crimea becoming a part of Russia.

This discrepancy mars still further the already questionable reputation of those members of far-right and neo-Stalinist parties whom Russia invited to ?observe? the event. None found anything untoward about the running of the vote or the alleged result.

Since the report highlights some serious rights violations, including to the Crimea?s indigenous Crimean Tatar population, it makes the failure of the EU and USA to adopt any serious sanctions against Russia particularly disturbing.

Crimean residents were not given adequate information about the consequences of refusing to accept Russian citizenship. A lot of public sector workers were threatened with dismissal if they did not become Russian nationals.

Many Crimean Tatars were also left with no choice but to accept Russian citizenship since they have land plots on agricultural land which according to Russian legislation can only be owned by Russian nationals.

Of the people the authors of the report spoke with, virtually none of those wishing to retain Ukrainian citizenship had received any information from the Russian Migration Service about their legal position as ?foreign nationals?, including the need to leave after 90 days; permission to be in the country for only 90 days out of each 180, etc.

Given Moscow?s constant propaganda regarding ?protection? of the rights of linguistic minorities, it is of significance that the one Ukrainian-language lyceum in Simferopol is being made Russian-speaking, while the only Ukrainian-Tatar language and literature studies university faculty is closing..

The Orthodox Church of the Kyiv Patriarchate is effectively also being dissolved with land lease for places of worship now not being renewed.

The authors write that ?the authorities of the Crimea are turning Islam from a religion into a protest ideology?. While the movement Hizb-ut-Takhrir has been called an extremist organization and banned in Russia, it has never been banned in Ukraine, and its literature was freely distributed in mosques. The religious community ?Davet? even won a court case in Ukraine with the court agreeing that its activities did not incite inter-faith enmity. Under Russian occupation the community is now coming under serious pressure from the law enforcement bodies.

The report was prepared by Council member Yevgeny Bobrov; together with prominent human rights defender Svetlana Gannushkina and lawyer Olga Tsetlina, following a visit to Simferopol and Sevastopol from April 15-18.

The recommendations are all to the Russian authorities on eliminating this or that problem, with no suggestion that the annexation itself is inadmissible. Since the rights of the Crimean Tatars, Ukrainian speakers and a large number of believers are already now seriously infringed, that omission is regrettable.

khpg.org/index.php?id=1399238176
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.

Lidt omkring mine personlige tanker om EuroMaidan 5 år 1 måned siden #194

 • Medic
 • Medic's profilbillede
 • IKKE ONLINE
 • Guld bruger
 • Happily married to a wonderful Ukrainian woman
 • Indlæg: 213
 • Modtagne Tak: 64
 • Karma: 4
Så er der Ukraine. Stakkels fattige, plagede, hærgede, korrupte men også elskelige Ukraine.

Da jeg tog herover sidste efterår, mente jeg nok at jeg var rimeligt forberedt. Det skal siges, at jeg havde valgt netop Zaporozhye, da jeg i forvejen var ret langt i forløbet med en skøn kvinde her, og det at arbejde et semester herovre på Universitetet, så jeg som en kæmpe chance. Ja. Der var da demonstrationer i Kiev og ja, jeg havde da i den Danske presse hørt og læst om den uskyldigt fængslede oppositionsleder Timoshenka, men der var da ikke de store problemer i det. Og så havnede jeg midt i en revolution.

Men jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. I løbet af min allerførste måned herovre, fik jeg den ene hovsa oplevelse efter den anden. Timoshenka. Hmm. Alle i min omgangskreds stirrede underligt på mig når jeg nævnte hende som den uskyldige oppositionsleder, og så kan det nok være, at jeg blev belært. Balladen på Euromaidan startede måske i det små omkring hende, men meget hurtigt røg hun ud af focus og det var helt andre ting der spillede ind. Men lad mig lige gøre hende færdig.
Ikke mange Ukrainere vil give en døjt for hende. Dels har hun altid været ”Party of Region” så at sætte hende ind i stedet for Janus, vil være lige vidt. Dels har Ukrainerne altså et par uafklarede spørgsmål omkring hende som de alle vender fingeren nedad til.

For det første: For et par år siden, medens hun stadig sad som Premierminister, dukkede der pludselig et rygte op i Ukraine om en hård influenza epidemi, der var på vej i landet. Landets Premierminister Timoshenka, dukke op i nyhedsudsendelser og reklamerede kraftigt for, at nu skulle alle endeligt gå på Apotekerne og købe Tami-Flu, medicin mod Influenza. Når folk så købte den, var den allerede en måned over udløbs tiden. Det viste sig, at det var en ”smart” tysk forretningsmand der havde solgt et kæmpe parti tids udløbet Tami-Flu til Ukraine og så måtte man jo skabe en situation hvor folk også købte det. Det er vel unødvendigt at sige, at der ikke var nogen epidemi. Men folk herovre spørger jo stadigvæk, hvad Timoshenka fik for dette?

For det andet: Det var hende der i sin tid som ministerpræsident undertegnede aftalen med det russiske GazProm. En aftale der i princippet bandt og stadig binder Ukraine på arme og ben. Samtidig blev hendes private firma i Europa pludselig 50 Mill. USD rigere???? Mærkværdigt.

For det tredje: Som AkMike også skriver, hvordan kan en Premierminister der har en årsløn på måske 100.000 USD tage til Sweitz og betale 1 mill. USD for en diamantbesat brudekjole til sin datter??????

Så der er ikke mange Ukrainere der giver en døjt for hende og de kunne slet ikke forstå at vi i Europa snakkede om at hun var uskyldig og skulle ud af fængslet (hvad hun jo så er kommet) men at der i virkeligheden skulle nogle flere ind og sidde sammen med hende.

Så er vi tilbage ved EuroMaidan. Mange – incl. Undertegnede i starten – troede først at Ukrainerne demonstrerede på EuroMaidan for Timoshenko. Ok. Nå men så for Ukraine i EU…..Hmm. Ja. Nej.

Som nogle måske ved, startede den daværende Ukrainske regering en forhandling med EU om en samhandels aftale i 2010. Sådanne noget tager tid, med dokumenter der sendes frem og tilbage, men det kørte derudaf. Så endeligt i efteråret 2013 er dette ved at være på plads, og en 5-10.000 især Vest-Ukrainere stiller op til en række ganske fredelige demonstrationer for Ukraine og EU.

I sidste øjeblik får Janus så kolde fødder og trækker sig ud af den aftale og meddeler samtidig at man optager forhandlinger med Rusland, hvor Putin jo flere gange har luftet ideen om en Øst-Asiatisk Union som modsvar imod EU. Der er ingen der rigtig ved hvad der egentlig skabte Janus ko-vending i sidste øjeblik, men lur mig om ikke Putin enten har truet eller bestukket sig til denne. Han var jo netop ikke interesseret i denne aftale. Og så går det galt. Nu kommer der flere demonstranter på EuroMaidan, her iblandt også en del mondre businessmen, der pludselig ser en lukrativ samhandel med EU forsvinde.

Janus svarer igen ved at vedtage en række love, der dels gør ham selv mere eller mindre urørlig og som giver ham magt som Premierminister til at vedtage love UDEN om RADA. Samtidig vedtager han en lov, der faktisk gør det ulovligt at demonstrere imod ham. Men imod alle forventninger kommer der nu flere demonstranter til og en permanent lejr opstår på pladsen.

Nu starter Putins propagandamaskine op. Demonstranterne på Euromaidan er fascister, de er finansierede af USA, det er Bandera osv osv.

Ok tænker Janus og efter at Millitsiaen flere gange har fået klø af demonstranter som ikke mere vil finde sig i politivolden, kommer Birkut ind på scenen. Birkut var Indenrigsministeriets Millitsia til særlige opgaver, herunder optøjer. De var kendt for deres brutalitet når de skulle fjerne demonstrationer og deres grå/blå camouflage uniformer var meget hadede. På dette tidspunkt er det stadig ”håndgemæng”. Så går Birkut til angreb og alle har nok set de mange scener hor der står 3-4 Birkut og banker på demonstranter der ligger på jorden, men for første gang nogensinde, slår demonstranterne igen. Efter første dag med meget voldelige overgreb, begynder der at dukke demonstranter op der i begyndelsen er bevæbnede med hjelme, træskjolde og køller men senere bliver mere velbevæbnede. Kampene bølger nu frem og tilbage og volden tager til på begge sider. Nu skydes der med gummikugler, der bygges barrikader og kastes med Molotov Cocktails.

Janus fjerner nu sine love og taler pludselig om, at han er klar til at forhandle visum fri adgang til EU hvilket slet ikke har været på tale på noget tidspunkt, men nu er det for sent. De 100.000 er blevet flere og er blevet meget kampvante nu, så de kan ikke mere kues, og nu er der kun en ting der gælder. Janus og kompagni skal væk. Mange års utilfredshed med et totalt korrupt og nepotistisk styre bryder ud i lys lue.

Det hele kulminerer nok så bekendt med nedskydningen af 73 mennesker, hvor regeringen i en sidste krampetrækning indsætter finskytter imod demonstranterne. Allerede næste morgen ser vi i TV herovre et interview med en Birkutanfører i Kiev lufthavn der sammen med sine folk venter på et fly hjem. De havde fået nok med nedskydningen aftenen før, og havde derfor af sig selv forladt EuroMaidan.

Samme dag smutter Janus som bekendt til Rusland. Putins propaganda maskine kører nu for fuld kraft. Ulovlig overtagelse af Kiev, USA finansierede oprørere, fascister og Bandera, som vil røve og voldtage alle etniske russere i Ukraine. Russisk vil blive forbudt. Alle russisk talende vil blive udvist osv.
Rent faktisk har interrim regeringen blot gennemført et forslag fra Janus om, at Ukrainsk skal være det officielle sprog. Det har aldrig været på tale at forbyde russisk, hvilket også ville være totalt åndsvagt. Men det er vel egentlig i orden at når der nu er et land der hedder Ukraine og der faktisk findes et sprog der hedder Ukrainsk, at så det bliver der Officielle sprog i landet. Det vil sige at lovgivning og officielle dokumenter bliver på Ukrainsk. Men dette gribes ag Krim og Kreml og den del har jeg allerede skrevet om.

Resten er jo velkendt. Dannelsen af en interrim regering. Mange har travlt med, at Svoboda (og DE er fascister) indgår i den midlertidige regering, men interrim regeringen er faktisk demokratisk dannet af ALLE de partier der deltog aktivt på EuroMaidan, herunder også Svoboda og kommunisterne.

Hvad så nu?

Regeringen har gennemført samhandelsaftalen med EU og den skal naturligvis bekræftes en den kommende lovligt valgte regering.

Der kommer – på trods af Putins forsøg på intervention – et regeringsvalg den 25 Maj. 2014 hvor der skal vælges en ny og lovlig regering.

Regeringen har vedtaget en anti-korruptions lov der så småt er begyndt at virke. Men den vej er lang og den vil jeg tage op i et andet afsnit.

Jamen hvad gik det så egentlig ud på det der EuroMaidan?

Som sagt så startede det egentlig som en lille støttedemo for EU. Da det så voksede gled focus over på noget helt andet. Så tag endeligt ikke fejl. EuroMaidan var for det store flertal slet ikke en demonstration for EU, men en demonstration IMOD Rusland. Mange Ukrainere og især i Vest ønsker ikke igen at komme under det Russiske åg. Så hellere EU. Så dybest set var EuroMaidan en anti-russisk demonstration, hvilket også har været medvirkende til Putins voldsomme retorik imod det.

Efterfølgende:

Birkut er blevet nedlagt som enhed og adskillige af de tidligere medlemmer er nu ansat på Krim eller i den russiske Millitsia. Der er også dukket nogle af dem op i øst-Ukraine. De har fået skylden for nedskydningen men jeg har personligt en vis tvivl om dette. Det er klart at de som enhed skulle nedlægges efter deres voldelige optræden, men:
- De finskytter vi så i flere klip i TV bar ikke Birkut uniform, men var enten sortklædte eller i en brunspættet camouflage uniform.
- De finskytter vi så i TV var MEGET veltrænede og opererede millitært i finskytte-par, altså en skytte og en hjælper.
- Birkut skød også på demonstranterne, men med AK rifler og det er IKKE et finskytte våben. Det ved jeg af personlig erfaring.
- Og så lige den der med at de faktisk på egen hånd forlod EuroMaidan næste morgen, som om at de havde fået nok nu.

Samtidig har Millitsiaen overalt optrådt mere eller mindre handlingslammede men den tager jeg i næste afsnit.
Sidste redigering: 5 år 1 måned siden af Medic.
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Følgende bruger(e) har sagt tak: Belarus, Parsifal25, madsen
Tid til at oprette siden: 0.133 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.