Velkommen, Gæst
Brugernavn: Adgangskode: Husk mig

EMNE: Personregistrering

Personregistrering 5 år 1 måned siden #265

  • Belarus
  • Belarus's profilbillede
  • IKKE ONLINE
  • Administrator
  • Indlæg: 257
  • Modtagne Tak: 42
  • Karma: 0
Aktuelle oplysninger vedr. Personregistreringer i Danmark

Domicil
Navneændringer kan personregisterføreren kun behandle, hvis en person har domicil i Danmark, altså har varigt ophold her. Har personen varigt ophold i udlandet kan vedkommendes navneændring, uanset fødselsregistreringssted og statsborgerskab, ikke kan gennemføres af personregisterføreren.
I særlige tilfælde, hvor bopælslandets myndigheder afslår en navneændring for en dansk statsborger, som kan en navneændring tillades, hvis det skriftlige afslag af stedets myndigheder er begrundet med ansøgerens danske statsborgerskab.

Hændelser, der er sket i udlandet
Generelt tilføres hændelser, der er foregået i udlandet, af folkeregistret. Typisk sker dette ved indrejse eller efter anmodning fra borgeren. Folkeregisteret registrerer dog ikke hændelser i udlandet for personer, der ikke har personnummer. Men denne registrering bliver først nødvendigt, når en person uden personnummer bliver midtpunkt for en hændelse i PERSON. Så skal personregisterføreren udtage et administrativt personnummer.(se længere nede om administrativt personnummer)

Vielser i udlandet registrerer folkeregisteret som en civilstandsændring. Er to personer blevet viet i udlandet, og mindst en af dem har et dansk personnummer.registrerer folkeregisteret civilsstandsændringen.

Dødsfald i udlandet registrerer folkeregisteret ligeledes som en civilstandsændring. Dette gælder også, hvis personen boede i dit sogn/kommune. For dødsfald i udlandet er sognet ikke begravelsesmyndighed, og hverken sogn eller kommunalt personregister er dødsregistreringssted,

Navne, der er erhvervet i udlandet under varigt ophold der, registrerer folkeregistret. Navne der er erhvervet under midlertidigt ophold i udlandet har ingen retsvirkning i Danmark. Derfor registrerer folkeregisteret dem ikke, medmindre navnet er erhvervet ved fødsel. Eventuelt vil en enslydende navneændring kunne gennemføres efter gældende dansk lovgivning af personregisterføreren.

Fødsler i udlandet registeres af folkeregisteret, når forældrene indrejser med barnet, eller barnet indrejser. Personregisteret registrerer ikke fødsler, der foregår i udlandet, uanset at moden har bopæl i personregisterets område. Personregisteret skal heller ikke udtage et personnummer for barnet, heller ikke, hvis barnets forældre er danske statsborgere.


Det følgende registrerer folkeregisteret ikke, og derfor er det en opgave for PERSON:

Administrativt personnummer: Når en person bliver hovedperson ved en registrering i PERSON, og ikke i forvejen har dansk personnummer, skal personregisterføreren udtage et administrativt personnummer. Det er vigtigt, at sørge for den nødvendige dokumentation, og at man har overvejet, ved hvilke registreringer det pågældende udland skal stå som myndighed. Vær i øvrigt opmærksom på, at reglen er navngivet, hvis man er født i udlandet - og udlandet er myndighed.
Forældre skal ved behov tilknyttes i en seperat arbejdsgang. Vær opmærksom på, at et udenlandsk faderskab skal forelægges Kirkeministeriet før registrering.

Dåb: Dåb i udlandet skal kun registreres særskilt, når personen er fødselsregistret i et dansk sogn eller tilført personregistrering i forbindelse med adoption.
Ellers noteres en dåb i en relevant anmærkningsrubrik, for eksempel ved medlemsskab eller konfirmation. Den udenlandske kirke må da indtastes i stedfeltet.

Begravelse: Når en person skal begraves i udlandet tilføres dette under øvrige begravelsesoplysninger.
Belarus. Alt om Belarus. www.belarus-hviderusland.com
Administratoren har deaktiveret offentlig skriveadgang.
Tid til at oprette siden: 0.107 sekunder

Авторизованный переводчик - Ludmilla Smirnoff - Statsautoriseret translatør og tolk - Ludmilla.Smirnoff@gmail.com - 22 64 95 25

Network Media Hjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.